Reflexologie gaat uit van de eenheid van lichaam en geest. De gedachte erachter is dat “ziek zijn” het signaal is van een verstoorde harmonie in die eenheid. Door de behandeling kunnen blokkades, die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven. 

Organen, beenderen en weefsels hebben allen een reflexpunt op de voeten. Bij een verstoring kan dit tijdens de behandeling merkbaar zijn o.a. door het ontstaan van pijn, prikkelingen en jeuk, verandering van huid (eelt en transpiratie) en kleurverschil. De punten waar deze gevoelens ontstaan geven aan dat er blokkades zijn in de energiestroom naar het corresponderende orgaan of lichaamsdeel. Wanneer deze blokkades zijn opgeheven is het lichaam in staat zichzelf te genezen. Ik behandel niet alleen dat gedeelte van de voeten waar zich de klacht of pijn bevindt, maar de hele voet “de mens als geheel”. Ik genees dus niet, maar help u uzelf te genezen. 

Tijdens de behandeling maak ik aantekeningen om een indruk te krijgen waar de harmonie is verstoord en waar de volgende keer extra aandacht aan kan worden gegeven.

Afhankelijk van de persoon kunnen de volgende bijverschijnselen optreden:

Tijdens de behandeling:
- meer dan normaal transpireren 
- koud of juist warm worden 
- prikkelingen 
- geeuwen/slaperigheid 
- huilen/opkomende emoties

Vlak na de behandeling: 
- duizeligheid
- op wolken lopen 
- blijheid en ruimte voelen 
- een energiek gevoel (bergen kunnen verzetten)
- loomheid (lekker lui willen liggen)

Uren tot dagen na de behandeling:
- de urine is donkerder (afvalstoffen zijn losgekomen en verlaten het lichaam) 
- oude kwalen kunnen tijdelijk terugkomen om daarna te verdwijnen 
- meer afscheiding (ontlasting, transpiratie, witte vloed, oorpus e.d.) 
- veranderde gevoelens op allerlei gebied

Wat er ook gebeurt, het is allemaal goed want het wil zeggen dat er iets in gang is gezet. Laat mij weten wat er tijdens de behandeling gebeurt en vertel bij de volgende behandeling hoe de tussenliggende periode is verlopen. Dat helpt om weer verder te komen. 

Voor klachten zijn vaak minimaal 6 behandelingen nodig om resultaat te behalen. Maar ook als u geen klachten heeft is een voetreflexbehandeling een weldaad voor uw voeten. Een voetreflexbehandeling brengt u op een prettige manier in balans waarbij u weer op goede voet met uzelf komt te staan.

Klik hier voor een overzicht van de voetreflexzones.
Klik hier voor een overzicht van de wervelkolom en haar verbindingen.